POLICIJSKA UPRAVA ŠIBENSKO – KNINSKA
Velimira Škorpika 5, 22 000 Šibenik, tel.: +385 22 347 111
šibensko-kninska uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Šibenik s PI Primošten

Policijska postaja Šibenik s PI Primošten

Policijska postaja Šibenik s PI Primošten

Mjesto : Šibenik
Adresa:
Stjepana Radića 79

 
Telefon: 022/347 109; 347 260
 
Faks: 022/347 161
 

Policijska postaja Šibenik policijskom ispostavom Primošten, kao policijska postaja prve kategorije, nalazi se na području Sjeverne i Srednje Dalmacije u sastavu PU Šibensko-kninske.
 

Područje PP Šibenik prostire se na površini od 773,12 km2. 
Prema popisu stanovnika iz  2011.g. na ovom području obitavala su 57 637 stanovnika, sa gustoćom naseljenosti od 74.55 stanovnika /km2, 
- Grada Šibenika ima 46 232 stanovnika
- Grad Skradin ima 3 825 stanovnika 
- Primošten ima 2 828 stanovnika
- Općina Rogoznica ima 2 345 stanovnika .
 
Na području nadležnosti PP Šibenik, ukupna dužina auto-ceste iznosi 38 km i uključuje:
 
-  dmorište «Prokljan» na kojem se nalazi BP «Ina» smjer Zagreb-Split i BP «Ina» smjer Split-Zagreb;
-  odmorište «Krka»
-  odmorište «Vrpolje» na kojem se nalazi BP «Cro benz» smjer Zagreb-Split i BP «Cro benz» smjer Split-Zagreb.
 
Ukupna dužina državnih cesta je 360 km, županijskih cesta 479,52 km, a lokalnih cesta 395,90 km.
 
Također, preko područja koje pokriva PP Šibenik prolazi željeznički pravac Šibenik-Ražine-Perković, ukupne dužine 21,3 km, sa stanicama u mjestu Šibenik i Ražine i stajalištima u mjestima Mandalina, Primorski Sv. Juraj, Primorsko Vrpolje, Dabar i Ripište.
 
PP Šibenik sa ispostavom Primošten specijalizirana je postaja temeljne policije i pokriva područje grada Šibenika sa mjestima Zablaće, Krapanj, Brodarica, Jadrtovac, Donje Polje, Vrpolje, Danilo, Perković, Žaborić, Grebaštica, Šparadići, Tromilja, Lozovac i Konjevrate; grad Skradin sa mjestima: Bićine, Skradinsko polje, Gračac, Sonković, Vaćani, Piramatovci, Krković, Lađevci, Bribirske Mostine, Bratiškovci, Plastovo, Dubravice, Rupe i Laškovica; općinu Bilice sa mjestima: Novo naselje, Podlukovnik, Pod Trtar, stubalj i Vrulje; općinu Primošten sa mjestima Bilo, Draga, Kalina, Tribežić, Prhovo, Supljak, Stavor, Široke, Bratski Dolac, Krčulj i Kruševo; općinu Rogoznica sa mjestima: Ražanj, Kanica, Dvornice, Stupin, Gornje i Donje Ložnice, Milinkovica i Zečevo.
 
Policijska postaja na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove temeljne i kriminalističke policije, dok se upravni poslovi (prijave promjene prebivališta i boravišta, izdavanje osobnih iskaznica, putovnica, prometnih i vozačkih dozvola, rješavanje stambenih statusa stranaca, državljanstva i dr.) za građane i pravne osobe iz navedenih mjesta koja teritorijalno pripadaju ovoj policijskoj postaji, obavljaju u zgradi sjedišta policijske uprave u Šibeniku.
 
 

Policijskom postajom rukovodi načelnik Tomislav Bljaić