POLICIJSKA UPRAVA ŠIBENSKO – KNINSKA
Velimira Škorpika 5, 22 000 Šibenik, tel.: +385 22 347 111

Policijska postaja Drniš

Policijska postaja Drniš

 

Mjesto: Drniš
 
Adresa: Mate Grubišića br. 4 

Telefon: 022/348 139
Faks:     022/348 100; 348 132

 

Policijska postaja Drniš obuhvaća područje čija se zamišljena granica, gledano s juga, proteže ušćem rijeke Čikole od mjesta Brnjica prema Jugu potom ušćem rijeke Krke prema sjeveru do mjesta Matase a potom nastavlja preko vrhova planina Promine i Svilaje između mjesta Čavoglave i Crivac preko brda Moseć prema Zagori gdje obuhvaća rubna mjesta Čvrljevo, Visoka, Ljubostinje i Radonić, do mjesta Pokrovnik državnom cestom D-33 a potom zapadno prema ušću rijeke Čikole.

Policijska postaja graniči na jugu sa PP Šibenik, na sjeveru sa PP Knin i PP Sinj na istoku sa PP Solin i na jugu sa PP Kaštela PU Spitsko-dalmatinska.

Područje PP Drniš obuhvaća područje grada Drniša sa 27 naselja , općinu Ružić sa 9 naselja , općinu Unešić sa 16 naselja i općinu Promina sa 11 naselja.  Područje policijske postaje Drniš proteže se na površini od 842.14 km2 na kojem živi 11 911 stanovnika, a gustoća naseljenosti je 14 , 14 stanovnika/ metru kvadratnom..

Na području policijske postaje Drniš nalazi se administrativno središte grada Drniša, stalna služba Općinskog suda u Kninu. Na postajnom području nalaze se: autobusni i željeznički kolodvor, DZ-a Drniš, niz bankarskih i novčarskih ustanova, niz ugostiteljskih objekata, kao i niz odgojno-obrazovnih ustanova od vrtića, osnovnih i srednje škole.


U sklopu Upravnih poslova u policijskoj postaji djeluju referade za strance i državljanstvo referada za oružje, referada za putovnice, osobne iskaznice, vozačke dozvole i registraciju vozila.


Policijskom postajom rukovodi načelnik Ante Čavčić.