POLICIJSKA UPRAVA ŠIBENSKO – KNINSKA
Velimira Škorpika 5, 22 000 Šibenik, tel.: +385 22 347 111
šibensko-kninska uprava > Policijske postaje > Policijska postaja pomorske policije Šibenik

Policijska postaja pomorske policije Šibenik

Policijska postaja pomorske policije Šibenik
Mjesto: Šibenik
Adresa: Velimira Škorpika 5, Šibenik
Telefon : 022/347 117
Telefax: 022/347 162
 
Teritorijalno područje Postaje je morski prostor unutarnjih morskih voda koji se prostire na ukupnoj površini od 2676 km2 obuhvaća od granice sa PU zadarskom Murtersko more, Žutski i Sitski kanal, Kornatsko otočje, Samogradska vrata, Prokljansko jezero, Šibenski kanal te unutarnje morske vode do uvale Sičenica na granici sa PU splitsko-dalmatinskom, na kojoj površini se nalazi 285 otoka od kojih su 4 naseljena i to: Zlarin, Prvić, Kaprije i Žirje.

Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u pomorskom prometu se nalazi u pomorskoj luci Šibenik ukupne površine 190 548 m2 , te sezonski granični prijelaz  za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu u Pimoštenu ukupne površine 250 m2 .   

Državna granica na moru prostire se u dužini od 42 NM.

U morskom prostoru Policijske uprave šibensko-kninske nalaze se naseljeni otoci Krapanj, Prvić, Zlarin, Kaprije i Žirje, otok Obonjan na kojem ljeti kampiraju mladi iz zemlje i inozemstva te Kornati koji su, kao nacionalni park, atraktivna turistička destinacija za nautičare. Također su u priobalju turistički centri Rogoznica, Primošten, Skradin, Vodice, Pirovac i otok Murter koji su česta odredišta nautičara. Na području PU šibensko-kninske nalazi se ukupno 12 marina za nautički turizam te dva nacionalna parka «Kornati» i «Krka».

Stalni granični prijelaz  za međunarodni promet putnika i roba u pomorskom prometu otvoren je u pomorskoj luci Šibenik koja je specijalizirana luka za rasute terete i drvenu građu, a dio luke namijenjen je za promet putničkih brodova kao i plovila za šport i razonodu. Sezonski granični prijelaz za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu Primošten namijenjen je isključivo za promet plovila za šport i razonodu i otvoren je samo tijekom turističke sezone od 1. travnja do 31. listopada svake godine.

Kroz službu operativnog dežurstva u Policijskoj postaji koordinira se postupanje policijskih službenika s drugim srodnim službama poglavito Lučkom kapetanijom, Carinom i službom radarskog osmatranja mora HRM-a temeljem čega se ciljano usmjerava služba na kopnu i moru.

Postaja pomorske policije Šibenik nalazi se u Šibeniku u gradskoj četvrti Mandalina.

Policijskom postajom rukovodi načelnik Darko Belak.