POLICIJSKA UPRAVA ŠIBENSKO – KNINSKA
Velimira Škorpika 5, 22 000 Šibenik, tel.: +385 22 347 111
šibensko-kninska uprava > Savjeti > Važnije informacije Odjela za granicu

Važnije informacije Odjela za granicu

 
 
SVEČANO ZATVARANJE PROJEKTA „IZGRADNJA KAPACITETA GRANIČNE POLICIJE REPUBLIKE HRVATSKE I BiH U PROVEDBI MJEŠOVITIH OPHODNJI“
 
 
U petak, 20. studenog 2009. godine, s početkom u 9,30 sati, u hotelu „Ivan“ u Šibeniku, održat će se tiskovna konferencija u sklopu završnog seminara za graničnu policiju Republike Hrvatske i BiH, kojim se ujedno obilježava završetak projekta „Izgradnja kapaciteta granične policije Republike Hrvatske i BiH u provedbi mješovitih ophodnji“, koji se provodi od 1. ožujka 2009. godine.
 
Svečanom zatvaranju u sklopu završnog seminara ćenazočiti predstavnici MUP-a Republike Hrvatske i Granične policije BiH, Međunarodne organizacije za migracije, te predstavnici granične policije regionalne razine iz obje države.
 
Projekt provodi i financira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u uskoj suradnji s MUP-om Republike Hrvatske i Ministarstvom sigurnosti BiH, vezano za provedbu Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH o suradnji u nadzoru državne granice i pripadajućeg Protokola o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu.
 
Tijekom trajanja Projekta provedeno je 10 zajedničkih obuka i praktičnih vježbi za 300 službenika granične policije RH i BiH iz područja uz državnu granicu, s ciljem što učinkovitije borbe protiv prekograničnog organiziranog kriminala i ilegalnih migracija. Ukupna vrijednost projekta je oko 130.000 dolara.
 
Tijekom završnog seminara dodijelit će se certifikati svim djelatnicima granične policije koji su prošli obuku.
 
Ovaj projekt je doprinos na području granične sigurnosti i regionalne suradnje te pridonosi mjerama koje Republika Hrvatska provodi u procesu približavanja Europskoj uniji.
 
Nadamo se da ćete ovom događaju posvetiti primjerenu medijsku pozornost.
 
Kontakt osobe :
 
Jadran Škugor
MUP RH, PU šibensko-kninska, Odjel za granicu,
022 347 142
Ivan Kvaternik
MUP RH, Ravnateljstvo policije, Uprava za granicu
01/3788956
 
Sunčanica Skupnjak Kapić
Međunarodna organizacija za migracije, Misija u RH
01/4816885, 098/9173 656